«
  1. Anasayfa
  2. İnternet
  3. Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Siteleri Nelerdir?

Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Siteleri Nelerdir?

Yazı İçeriği:

Büyük Boyutlu Dosyalar Nasıl Gönderilir?

Bazen mail ile gönderemeyeceğiniz büyük dosyalar olabilir. Popüler mail servisleri ekli olarak 20-25 mb mail gönderimine izin vermektedir. Bu servislerin ücretli versiyonları olduğu gibi ücretsiz hizmetleri de bulunmaktadır. Tek farkı kısıtlı dosya boyutları ve indirme süreleridir. Ortalama 7-10 gün indirilebilir süre ve en düşüğü 2 GB olmak üzeri 30 GB kadar hizmet veren servislerin ücretsiz versiyonları da işinizi göreceğini düşünüyoruz. Mail ile gönderemediğiniz büyük boyutlu dosyaları aşağıdaki verdiğimiz servislerden kendinize uygun olanı kullanarak gönderebilirsiniz.

1- Sendgb – Sendgb.com

Üye olmadan 5 GB’lık dosya gönderebilirsiniz. Aynı anda 20 kullanıcıya kadar gönderim yapabilirsiniz. Göndereceğiniz dosyalar en fazla 1,5,7 gün kullanıcı tarafından ayarlayıp indirilebiliyor. Türkçe Dil desteği sunmaktadır. Ayrıca KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ), LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı), Tohum Otizm Vakfı, Darüşşafaka ve TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı) kurumlarına sosyal sorumluluk projelerinde destek vermektedir.

2- Firefox Send – Send.firefox.com

Üye olmadan 1 GB dosya gönderebilirsiniz. Türkçe dil desteği sunmaktadır. Firefox üyeliği açarsanız gönderebileceğiniz dosya boyutu 2,5 GB’a çıkmaktadır. Dosyanızı şifreleyerek gönderebilirsiniz.1, 2, 3, 4, 5, 20, 50, 100 defa indirilebilme seçenekleri ile de göndereceğiniz dosyalarınıza erişim limiti ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca 1,3,5,7 gün ayarlanabilir bekleme süresinde ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Verilerinizin paylaşıldığı andan dosyanızın açıldığı ana kadar güvende kalmasını sağlamak için uçtan uca şifreleme kullanılıyor. Ayrıca silinen dosyaların sunucularında kalmadığını iddia ediyorlar.

3- File Dropper – Filedropper.com

Ücretsiz olarak 5 GB dosya yükleyebileceğiniz bu serviste indirme konusunda herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Yüklediğiniz dosya 30 gün (link kullanılmıyorsa) sunucularında kalıyor. Bu süre içinde gönderilen dosya indirilmezse link kaldırılıyor. Gmail hesabınız üzerinden kolayca üyelik yapabilirsiniz.

Eksi yönlerine bakacak olursak, Kalıcı 2 GB depolama alanı için kayıt gerekiyor. Belirli kişilere dosya göndermek için yerleşik bir yöntem sunulmuyor.

4- WeTransfer – Wetransfer.com

WeTransfer, dünya çapında büyük dosyalar göndermenin en kolay yolu olarak 2009 yılında kuruldu. Hızlı bir şekilde dosya gönderim imkanı sunan servis daha az kısıtlamalar bulunmaktadır. Her hangi bir bant genişliği sınırlaması olmadığı üye olmadan için 2 GB kadar istediğiniz dosyayı hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz kullanıcıya bir Link gitmektedir ve 7 gün bekleme süresi vardır. WeTransfer Türkçe dil desteği de sunmaktadır. Android, İOS Mobil uygulama desteği de sunmaktadır.

WeTransfer Eksileri: Sınırlı saklama süresi ve Şifre koruması bulunmamaktadır.

5- Transfernow – Transfernow.net

Wetransfer’den sonra önerebileceğimiz ikinci servistir. Servis 4 GB kadar dosya gönderimi sunmaktadır. Yükleyeceğiniz dosya ve alıcılar konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Yüklediğiniz dosyalar paylaştığınız linkte 15 gün saklama süresi vardır. Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Parola koruması sunmaktadır.

Transfernow eksileri; 3 GB maksimum dosya boyutu sınırı vermektedir. Sadece 20 e-posta adresine dosya gönderiliyor. Ücretsiz hizmette Link şifreleme özelliği bulunmamaktadır.

6- MailBigFile – Mailbigfile.com

Ücretsiz olarak 2 GB dosya gönderimi Sınırsız bant genişliği şeklinde gönderebilirsiniz. Üye olmadan hemen dosya yükleyip gönderebilirsiniz.. Gönderimde paylaştığınız dosyalar 10 gün saklanmaktadır. Bu süre içinde karşı taraf indirmezse link otomatik olarak kaldırılır.

Ücretsiz hizmette Link şifreleme özelliği bulunmamaktadır.

7- Filemail – Filemail.com

30 GB’lık dosya gönderim hizmeti sunmaktadır. Üye olmadan direk dosyanızı yükleyerek gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz dosyalar 7 gün boyunca indirme süresi sunmaktadır. Eklediğiniz dosya linkine Sınırsız alıcı ekleyebilirsiniz. Windows, Android ve İOS için uygulama desteği sunmaktadır.

Link Şifreleme özelliği bulunmamaktadır.

8- JumboMail – JumboMail.me

2 GB’a kadar dosya paylaşmanıza izin veren JumboMail servisinde bu sınırı 5 GB’a yükseltmek için arkadaşlarınızı davet etmeniz ve kayıt olmanız gerekiyor. Üye olmadan 2 GB kadar dosya yükleyip hemen gönderebilirsiniz.

Ücretsiz hizmette Link şifreleme özelliği bulunmamaktadır.

9- PCloud Transfer – Transfer.pcloud.com

Bulut depolama hizmeti olan pCloud Transfer servisinde tek seferde üye olmadan 5 GB dosya gönderebiliyorsunuz. Toplamda 10 dosya gönderebileceğiniz serviste kişisel şifre ile dosyalarınızı koruyabilmeniz mümkün. Facebook veya Google hesabınız ile hızlı bir şekilde üye olabilirsiniz. Kaydolun ve 10 GB’a ücretsiz depolama alanı elde edin. Microsoft ve Android, İOS platformalar için uygulama desteği vardır. Türkçe Dil desteği sunmaktadır.

Ücretsiz hizmette Link şifreleme özelliği bulunmamaktadır.

10- OneDrive – onedrive.live.com

Microsoft’un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Servis, ücretsiz paketinde 5 GB’lik bir kişisel depolama alanı sunmaktadır. En Fazla 5 GB boyutunda bir dosyayı sınırsız kullanıcıyla paylaşabilirsiniz. Paylaşılan link’in gün süresi yoktur. Dosya paylaşım kişiye özgü yetkilendirme şeklinde de yapılabilir. Mobil uygulama desteği vardır.

– Outlook veya hotmail üyeliği istemektedir.

11- Google Drive – drive.google.com

Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bir Google Hesabı ile, ücretsiz olarak 15 GB depolama alanına sahip olursunuz. Bu alan dosya boyutu kadar başka kişilere dosyalar gönderebilirsiniz. Sınırsız sayıda gönderim oluşturabilirsiniz. Linkleri yetkilendirme mail hesapları oluşturup iletebilirsiniz. Mobil uygulama desteği vardır.

– Kullanabilmek için üyelik istemektedir.

Mail ile gönderilmesi mümkün olmayan Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Siteleri açıkladık. Listede olmayan sizin de tecrübe ettiğiniz önerdiğiniz dosya paylaşım hizmetleri var ise yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *