«
  1. Anasayfa
  2. İnternet
  3. Chrome ve Microsoft Edge Tarayıcılara Şifre Koymak

Chrome ve Microsoft Edge Tarayıcılara Şifre Koymak

Google Chrome ve Microsoft Edge web Tarayıcılarına nasıl şifre konulur? Kullandığınız tarayıcı açılışta şifre sorsun. Bir bilgisayarı birden çok kişi kullanıyorsa, kişisel veri güvenliği için, kullandığınız Chrome veya Edge web tarayıcısının açılısına şifre koyabilirsiniz. Eğer çocuk kullanıcısının, sizin haberiniz dışında interneti kullanmasını istemiyorsanız bu yöntem ile web tarayıcısını şifreleyebilirsiniz.

Chrome ve Edge Tarayıcıya Şifre Koymak

Kullandığınız tarayıcı Chrome ve Edge için, Chrome Web Mağazası “LockPW” isimli eklentiyi ekleyip web tarayıcı açılışına şifre koyabilirsiniz. LockPW, ücretsiz Tarayıcı için parola korumasıdır.

Uygulamayı Chrome tarayıcıya eklemek için BU BAĞLANTI‘yı tıklayın. Yada Chrome Web mağazasından “LockPW” yazıp ta ekleyebilirsiniz. Microsoft’un yeni tarayıcısı Edge için’de yöntem aynıdır. Bağlantı linkini Edge tarayıcıda açtığınızda üst menüden “Google Chrome eklentilerini Edge tarayıcıya yükle” uyarısını üstüne tıklayıp aktif etmeniz yeterlidir. Microsoft Edge tarayıcı Google Chrome eklenti mağazası uygulamalarını desteklemektedir.

“Chrome’a Ekle” butonuna tıkladığınızda tarayıcı otomatik olarak eklenecektir. Tarayıcınızın hemen sağ üst köşesinde kilit simge işareti gelecektir. Kilit simgesine tıkladığınızda açılan ekrandan “Seçenekler” yazısına tıklayın.

 

Karşınıza LockPW menüsünün tarayıcınızı şifreleme ve özel güvenlik ayarları ekranı gelecek. The password protection is turned off! bölümüne Chrome ve Edge tarayıcı açılışına şifre belirleyeceğiniz yer. Buraya yazdığınız şifre ile web tarayıcınıza giriş yapacaksınız.

Gelelim eklentinin diğer güzel özelliklerine. Örneğin “Auto Lock” seçeneğini aktif ettiğinizde , kapattıktan kaç saniye sonra otomatik kilit olacağını belirleyebilirsiniz.  “Logging” seçeneğini aktif ederseniz, Chrome tarayıcıya giriş çıkışları log kaydı alabilirsiniz.

“Hoykey” bölümünü aktif ederseniz “Ctrl+Shift+L” tuş kombinasyonu ile Tarayıcınızı otomatik olarak kilitleyebilirsiniz. Eklentinin sunduğu yine güzel özelliklerden biriside “Number of login attempts” sizden başkası şifre denemesinde bulunduğu zaman tarayıcının ne yapması gerektiğini belirtiyorsunuz. Senaryomuza göre 3’den fazla girildiğin de, “Close The Browser” aktif ederek tarayıcı kapattırabilirsiniz. Yada “Open a new incognito Profile” seçeneğini aktif ederek tanımsız bir yeni profil de açmasını sağlarsınız. Böylece tarayıcı geçmişinize varsa sık kullanımlarınıza ulaşılamaz. Yine isteğe bağlı olarak şifre belirttiğiniz rakamdan fazla yanlış girilirse ve “Clear The History” seçeneğini aktif ederseniz, tarayıcı geçmişiniz otomatik olarak silinecektir.

Önerilen Şifre Konulu Yazı; Google Gmail üzerinden Şifreli Gizli içerikli mail gönderiminin nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz, BU LİNK tıklayıp ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

Tarayıcı Açılış şifresini devre dışı bırakmak istediğinizde, eklentiyi kaldırabilirsiniz. Şifreyi unutursanız tarayıcıyı denetim masasından kaldırıp tekrar kurmanız gerekecektir. Tabi bu işlemi yaparken, sık kullanımlar, kayıtlı şifreler vs.. silinecektir.

Not: Yandex web tarayıcısı da Chrome eklentilerini desteklemektedir. Aynı eklentiyi kurup, yukarıda yapılan ayarların aynısını yapıp, Yandex Web Browser şifreleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *