«
  1. Anasayfa
  2. Microsoft Office
  3. Microsoft Outlook Açılışına Nasıl Şifre Koyulur?

Microsoft Outlook Açılışına Nasıl Şifre Koyulur?

Son zamanlarda, çalıştığım yerde yoğun şekilde istenen bir çalışmaya olmaya başlayınca yazıya dökeyim dedim. Özellikle aynı bilgisayarı birden çok kişinin kullanması yada bilgisayarınıza oturan kişinin Outlook tıkladığında otomatik açılıp gelen maillerinizi görmesini istemediğiniz de şifre koymak en akıllıca çözüm.

Konuya geçmeden önce şunu da belirtelim, eğer Outlook hesabınıza mail yapılandırması İMAP olarak yapılmış ise bu şifreleme işlemini yapamazsınız. Bu işlemi yapabilmek için mailinizin “POP3” özellikli yapılandırılması gerekmektedir. Diğer türlü yani “İMAP” yapılandırılan mailler için şifreleme yazılımları kullanmalısınız. Anlatacağım Outlook sürümü Microsoft 2010 aynı işlemler 2013 veya 2016 sürümü ve daha eski olan 2007 Outlook sürümü içinde geçerlidir.

Microsoft Outlook Şifre Koymak

  • Microsoft Outlook açıyoruz ve Dosya – Hesap ayarları menüsüne geliyoruz.

  • Karşımıza gelen ikinci menüden “Veri dosyaları” menüsünü seçiyoruz.

  • Kullanıcı hesabımızın üzerine çift Tıkladığımızda şifre koyma işlemini yapacağımız bir başka ekran karşılayacak. Burada “Parolayı Değiştir” tıkladığımızda Outlook açılışı için şifre oluşturabilirsiniz. İlk kez şifre koyacaksınız “Eski Parola” kısmını boş bırakmalısınız.


İşte bu kadar. Masaüstünüzde Outlook Mail yazılımınızı tıkladığınızda mailleri Outlook üzerinden görüntülemek için uygulama sizlere şifre uyarısı verecektir. Aslında burada yapılan Microsoft Outlook şifre koymaktan çok sizler mail veri dosyasını şifrelemiş oluyorsunuz. Özellikle bir mailde farklı bir çok mail adresi var ise hesabı POP3 olarak yapılandırıp her bir veri dosyasına ayrı şifre oluşturarak kullandırabilirsiniz.
Birde işin insanlık hali var oda nedir outlook koyduğunuz şifreyi unuttunuz ne olacak?
Microsoft bildiğim kadarı ile bunun için bir program sunmuyor ama üçüncü parti yazılımlar dediğimiz programlar ile unutulan şifrenizi ya görebilir yada değiştirip tekrar giriş yapabilirsiniz. Benim kullandığım 2 adet yazılım linkini paylaşıyorum.

  • http://www.nirsoft.net/utils/pst_password.html
  • http://www.recoverytoolbox.com/outlook_pst_password_recovery.html

Böyle basit şeyleri yapın öğrenin, her şeyi bilgi işlemcilerden beklemeyin canlarım.

İlginizi Çekebilecek Diğer Office Konuları;

Winmail.dat Problem Outlook Çözümü

Mailden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *