Opera tarayıcı indirme konumunu değiştirmek. Bilgisayarınızda kullandığınız favori tarayıcınız Opera tarayıcıysa, ilk kurulumda gelen, internetten indirilen dosyaların kayıt edildiği varsayılan klasörü kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Bunun için;
Opera Tarayıcı İndirme Klasörünü Değiştirmek
- Opera tarayıcınızı açın.
- Ekranın sol üst köşesinde yer alan Menü (yuvarlak O) simgesine tıklayın.
- Açılan sayfadan “Ayarlar” yazısına tıklayın.
- Ekranın hemen solunda yer alan “Gelişmiş” yazısına tıklayın.
- Açılan Ekrandan “Tarayıcı” yazısına Tıklayın.
- Sayfanın biraz aşağısına doğru indiğinizde “İndirmeler” yazısı karşınıza çıkacaktır. “Değiştir” yazısına tıklayıp indirilen dosyaları sizin belirlediğiniz yere otomatik olarak inecektir. İster bilgisayarınızın Masaüstünü seçebilir, isterseniz masaüstüne oluşturduğunuz yeni bir indirilenler klasörü de yapabilirsiniz.
Aynı sayfanın hemen altında yer alan, “İndirmeden önce dosyaların nereye kaydedileceğini her seferinde sor” seçeneği varsayılan olarak aktif gelecektir. Opera tarayıcınızda Resim, ses dosyası belge farklı türden bir dosya indirdiğinizde eğer bu seçenek aktifse size her zaman nereye kayıt edileceğini soracaktır. Farklı indirme klasörleri oluşturduysanız bu özelliği kullanmak mantıklı olacaktır. Ancak bunu sormadan indirme işlemini sizin seçtiğiniz klasörün için hemen yapmasını istiyorsanız bu seçeneği kapatabilirsiniz.
İnternet kategorisinde yer alan bir diğer yazımız olan, Google Chrome İndirme Klasörünü Değiştirmek içerikli blog yazımıza da bakabilirsiniz.
Bir Cevap Yaz