«
  1. Anasayfa
  2. Mobil
  3. Siri Geçmişi Nasıl Silinir? Veri Paylaşma Nasıl Engellenir?

Siri Geçmişi Nasıl Silinir? Veri Paylaşma Nasıl Engellenir?

Siri daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için Dikte’yi kullandığınızda, söylediklerinizi kayıt altında tutar. İstekleriniz; Apple Kimliğiniz, e-posta adresiniz veya Apple’ın, diğer Apple Servislerini kullandığınızda edinmiş olabileceği diğer verilerle bağlantısı olmayan rastgele bir tanımlayıcıyla ilişkilendirilir. Siri geçmişi silmeyi kullanabilmek için, Apple iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 ve macOS Catalina 10.15.1 sürümlerinden veya üstü güncellemeleri olması gerekmektedir. Bu sürümlerin altında maalesef yapılamamaktadır. Yazılımınız güncel ise, Siri ve Dikte geçmişini silmek istediğiniz her bir aygıt için aşağıdaki yönergeleri yapabilirsiniz.

Siri Nedir?

Apple’ın iOS, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinin bir parçasıdır. Bu bilgisayar yazılımı, akıllı kişisel asistan ve bilgi gezginidir. Bu programın amacı, soruları cevaplamak tavsiyelerde bulunmak ve web hizmetlerindeki eylemleri gerçekleştirmektir.

iPhone, iPad veya iPod touch Siri Geçmişini Silmek

  • Telefonunuzdan veya İpad’ten “Ayarlar” uygulamasını açın.
  • Karşınıza gelen yeni sayfada “Siri ve Arama” seçeneğini seçin.
  • “Siri ve Dikte Geçmişini” dokunun.
  • Karşınıza gelen son sayfada “Siri ve Dikte Geçmişini Sil” seçeneğine dokunun.
  • Seçimi onaylayın. Bu kadar.

Apple Watch Siri Geçmişini Temizlemek için:

  • Ayarlarda siri’ye dokunun.
  • Siri ve dikte geçmişine dokunun.
  • Siri ve dikte geçmişini sil’e dokunun.
  • İşleminizi onaylayın.

Mac bilgisayarın Siri geçmişini temizlemek için:

Mac’inizde macOS Catalina 10.15.1 veya sonraki bir sürümünün çalıştığından emin olun.

  • Menüden sistem tercihlerini tercih edin.
  • Siri’ye tıklayın.
  • Siri ve dikte geçmişini sil’e tıklayın.
  • İşleminizi onaylayın.

Siri Verilerinin Paylaşılmasını Nasıl Engellerim?

iOS 13.2 ve üstü sürüm kullanıyorsanız Ayarlar – Gizlilik – Analizler ve İyileştirmeler yolunu izleyin. Açılan ekranda “iPhone Analizini Paylaş” ve “Siri’yi ve Dikte’yi İyileştir” seçeneklerini “pasif” hale getirin.

Bu ayarları kapattığınızda, verileriniz kayıt altında tutulmayacaktır.

İlginizi Çekebilecek Silme içerikli Yazılar;

Netflix arama geçmişi silme

Facebook hareket Dökümü silme

Instagram harf geçmişi kalıcı silme

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *