«
  1. Anasayfa
  2. Mobil
  3. Telegram ile Kaybolan Mesaj Gönderme Nasıl Yapılır?

Telegram ile Kaybolan Mesaj Gönderme Nasıl Yapılır?

Telegram uygulamasının gizlilik özelliklerinden biriside kaybolan mesajlar özelliğidir. Bu özellik sayesinde sizin belirlediğin süre içinde (1den , 30 saniye, 1 saat, 1 gün, 1 hafta) süresini seçip metin, fotoğraflar, mesajlar ve diğer medya dahil bu süre içinde otomatik olarak silinmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca gizli sohbet modundayken, Android kullanıcıların ekran görüntüsü almasını engeller. İPhone kullanıcıları yine de ekran görüntüsü alabilir ancak sohbette bilgilendirilmektedir.. Tabi ki #Telegram firması bunun garantisini vermez. Kullanıcı ekran görüntüsünü fotoğraf olarak başka bir şekilde de alınabileceğini de unutulmamalıdır.

Telegram Yeni Gizli Sohbet Özelliği

Bir Telegram kullanıcısı ile yazışmalarınız, dosya paylaşımlarınız (resim, video) belirli bir zaman sonra sizden ve karşı tarafın telefonundan silinmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Telegram belirli bir süre aralığı vermiştir. Bunun için;

  • Telegram uygulamasını açın, ana ekranın sağ alt tarafında bulunan “Kalem” simgesine dokunun.
  • Ekranın üstünde “Yeni Gizli Sohbet” yazısını göreceksiniz. Bu yazıya dokunun.

  • Karşınıza Telegram kullanıcıları sıralanacaktır. Gizli sohbet etmek ve kaybolan mesaj özelliğini aktif etmek istediğiniz kişiyi seçin.
  • Seçtiğiniz kullanıcı da Otomatik olarak silinen mesaj özelliğini aktif etmek için, kullanıcının profil resminin dokunun.
  • Açılan ekranda “Yok etme zamanlayıcısı” seçeneği varsayılan olarak kapalı gelecektir. Bu yazının üstüne tıklayın ve Telegram’ın size sunmuş olduğu ( 1, 2, 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 ve 30 saniye, 1 dakika, 1 saat 1 gün ve 1 hafta) seçeneklerinden istediğiniz zaman aralığını seçin. Artık bu kişi ile yazışmalarınız, gönderilen link, resim, video paylaşımlarınız otomatik olarak seçilen zaman aralığından sonra Telegram sohbet ekranından silinecektir.

Telegram Gizli Sohbet Özellikleri;

  • Uçtan uca şifreleme kullanır
  • Sunucularda iz bırakmaz
  • Yok etme zamanlayıcısına sahiptir
  • İletmeye izin vermez
  • Ekran görüntüsü çekilmez
  • Ekran videosu çekilmez

Gizli sohbete kattığınız kişi Telegram ana sayfasının en üst kısmında gözükecektir. Bu kişiyi Telegram gizli sohbetten çıkarmak istiyorsanız. Kullanıcının üstüne basılı tutun ve üst menüde çıkan çöp simgesine tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece o kişiyle zaman ayarlı ve gizli sohbet seçeneği kalmış olur.

Ayrıca mobil kategorisind eyer alan bir diğer Telegram konusu olan, Telegramda Numara Gizlemek içerikli blog yazımıza da bakabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

    Bir Cevap Yaz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *