«
  1. Anasayfa
  2. Mobil
  3. WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır? WhatsApp mesajlaşma uygulaması, kullanıcıları için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. View Once ( bir Kez Görüntüle) olarak adlandırdığı bu yeni özelliği ile, karşı tarafa gönderilen resim veya videonun görüntülendikten sonra otomatikman kaybolmasıdır. Whatsapp’ın bu yeni özelliğini kullanabilmeniz için, Android ve İOS uygulamasını güncellemeyi unutmayınız.

WhatsApp Bir Kez Görüntülenin Özellikleri

  • Karşı tarafa Bir kez görüntüle şeklinde gönderdiğiniz resim yada video, karşı tarafın galerisine kayıt edilmez.
  • Karşı taraf, bir kez görüntüle özelliği ile gönderilen resim ve videoyu açtıktan sonra geriye dönük tekrar açamaz. Gönderi silinir.
  • Dosyayı bu özellik ile alan kişi, dosyayı kayıt edemez, yıldız ekleyemez ve başkalarıyla paylaşamaz.
  • Bir kez görüntüle seçeneği ile gönderilen medyalar, karşı taraf 14 gün içinde açmazsa, sohbette ki medya süresi dolar ve otomatik silinir.
  • Gönderilen fotoğraf ve video için bir kez görüntüle seçeneğini her dosya için sizler aktif etmelisiniz. Bu seçenek aktif edilmezse varsayılan olarak gönderilecektir.

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Kullanımı

  • WhatsApp uygulamanızdan, bir kez görüntüle özelliğini kullanarak resim, video göndermek istediğiniz kişiyi açın.
  • Bir Mesaj Yazın bölümünün sağ tarafında yer alan “Ataş” simgesine tıklayın.
  • Açılan ekrandan “Galeri” sekmesini tıklayın ve göndermek istediğiniz resim, videoyu seçin.

  • Seçim işleminden sonra Başlık Ekleyin yazının hemen sağında yer alan yuvarlak ikonlu “1” rakamını göreceksiniz, eğer seçtiğiniz medyayı “Bir Kez Görüntüle” özelliği ile göndermek isterseniz “1” rakamına dokunun ve yeşil olmasını sağlayın. Karşınıza “Fotoğraflar bir kez görüntülenecek şekilde ayarlandı” yazısı da çıkacaktır. Karşı taraf dosyayı açtığında konuşma ekranında “Açıldı” şeklinde yazı göreceksiniz.


WhatsApp’ın “Bir Kez Görüntüle” özelliği ile karşı tarafa gönderilen görsel yada videoya kullanıcı tıklayıp açmaya çalıştığında örnek görselde ki gibi bir uyarı penceresi karşınıza gelecektir. Bu uyarı yazısını gördüğünüzde, gönderilen içeriğin telefonunuza kayıt edilmediğini ve gördükten sonra kapattığınızda tekrar tıklayıp açamayacağınız anlamına gelmektedir.

Whatsapp’ın yeni sunmuş olduğu gizlilik özelliklerinden birisi olan “Bir Kez görüntüleme” özelliğinin nasıl yapıldığını anlattım. Konuyla ilgili takıldığınız bir yer varsa yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Bilgisayar kategorisinde yer alan Bilgisayar MAC adresini değiştirmek içerikli blog yazımız da ilginizi çekebilir.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *