«
  1. Anasayfa
  2. Mobil
  3. Whatsapp Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Whatsapp Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Whatsapp Hesabını silmek. Facebook, Whatsapp uygulaması için yakın zamanda paylaştığı sözleşme içeriğinden sonra #Whatsapp kullanıcıları farklı mesajlaşma uygulamasına yöneldi. Sizlerde benzeri durum için yada başka bir özel nedenlerden dolayı Whatsapp uygulamasını kullanmayacaksanız gitmişken hesabınızı tamamen silin ve arkada hiç bir iz bırakmayın. Bu içerikte Whatsapp hesabınızı nasıl silineceği ve tekrar nasıl açılacağını anlatılacaktır. Konuya geçmeden önce, WhatsApp hesabınızı tamamen sildiğinizde ne olur? maddeler halinde ona bakalım;

  • Kayıtlı olan konuştuğunuz bütün mesajlarınız geriye dönmemek üzere silinir.
  • Ekli olduğunuz Whatsapp gruplarınız varsa otomatikman çıkılır ve gruplar silinir. Whatsapp aktif ettiğinizde bu gruplara tekrar eklenmeniz gerekmektedir.
  • Google Drive WhatsApp yedeklerinizi alıyorsanız hepsi silinir ve geri dönüşü olmaz.
  • Telefon numaranız WhatsApp hesabından kaldırılır. Tekrar aktif etmek istediğinizde yeni gönderilen bir kod ile tekrar aktif edilebilir.
  • En önemlisi, Diğer Facebook şirketleriyle paylaşılan verileriniz silinir.

Whatsapp Silmeden önce yedeğini almak isterseniz BU LİNK üzerinde ki blog yazımıza bakabilirsiniz. Tabi Google Drive aldığınız yedeğinizi de bilgisayarınıza indirmeyi unutmayınız.

Whatsapp hesabınızı sildiğinizde, tekrar kullanılmayacakmış gibi anlaşılmamalıdır. Whatsapp tekrar aktif ettiğinizde telefon numaranızı girip gelen aktivasyon kodu ile tekrar kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim Whatsapp hesabımızın nasıl silindiğinize. Bunun için herhangi bir link yok direk Whatsapp Android ve İOS mobil uygulaması üzerinden silme işlemini yapabilirsiniz. Ben android uygulaması üzerinden anlatacağım. İOS uygulama içinde pek farkı yoktur.

Whatsapp Hesap Silme

  • WhatsApp uygulamanızı açın ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan alt alta üç nokta işaretine dokunun.
  • Karşınıza gelen yeni ekrandan “Ayarlar” yazısına dokunun.
  • “Hesap” yazısına dokunun.
  • En altta yer alan “Hesabımı Sil” yazısına dokunun.


Telefon numaranızı yazıp “Hesabımı Sil” dokunmanız yeterlidir. Whatsapp’ın verdiği bilgiye göre; WhatsApp bilgilerinizin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin kopyaları ise 90 günlük süre bittikten sonra da olağanüstü bir durum, yazılım hatası ya da veri kaybına neden olan başka bir olay yaşanması durumunda verileri kurtarmak için kullandığımız yedek depolama alanında tutulabilir. Bu süreçte WhatsApp’tan bilgilerinize erişmeniz mümkün değildir.

Hesabınızı sildikten sonra, ilerleyen zamanlarda tekrar Whatsapp kullanmayı düşünüyorsanız, aynı Telefon numaranızı yazıp yeni aktivasyon koduyla tekrar kullanabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

    Bir Cevap Yaz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *