«
  1. Anasayfa
  2. Mobil
  3. WhatsApp İstemediğiniz Kişiler İçin Durum Engellemek

WhatsApp İstemediğiniz Kişiler İçin Durum Engellemek

WhatsApp İstemediğiniz Kişiler İçin, Durum Engellemek Nasıl yapılır? Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özellikler sunmaya devam ediyor. WhatsApp’ın durum paylaşımları özelliği diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi, metin, fotoğraf, video ve GIF’lerden oluşan ve 24 saat sonra kaybolan güncellemeler paylaşmanıza sağlayan bir özelliktir. Telefon rehberinizde kayıtlı olan kişilerin durum paylaşımlarını görebilirsiniz. WhatsApp durum özelliği ile ilgili yeni bir özellik sundu. Bu durum özelliği sayesinde istemediğiniz kişileri engelleyerek durum paylaşımınızı görmemesini sağlayabilirsiniz. WhatsApp mobil uygulaması için geçerli olan işlem, WhatsApp’ın web sürümü içinde geçerlidir.

İstemediğiniz Kişiler İçin WhatsApp Durum Engellemek

Burada anlatılan işlem Android WhatsApp uygulaması üzerinden yapılmıştır. İphone Whatsapp uygulamasında ekranlar farklı olabilir. Yapılan mantık aynıdır.

  • WhatsApp uygulamanızı açın ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan alt alt üç nokta simgesine dokunun.
  • Açılan pencereden “Ayarlar” yazısına dokunun.
  • Karşınıza gelen yeni ekrandan “Hesap” seçeneğine dokunun.
  • Ardından “Gizlilik” seçeneğine dokunun.
  • Ardından “Durum” yazısına dokunun.

Durum ekranında karşınıza; “Kişilerim”, “Şunlar hariç kişilerimle paylaş” ve “Sadece şu kişilerle paylaş” seçenekleri gelecektir. WhatsApp durum paylaşımınızı görmek istemediğiniz kişileri seçmek için “Şunlar hariç kişilerimle paylaş” seçeneğini seçip engellemek istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. Ya da durumu sadece seçtiğiniz kişilerle paylaşmak isterseniz “Sadece şu kişilerimle paylaş” seçeneğine dokunup WhatsApp kişilerinizi seçebilirsiniz. WhatsApp durum ekranın için hiç bir işlem yapmaz varsayılan olarak seçili olan “kişilerim” bölümü seçili kalırsa, Durum paylaşımlarınızı WhatsApp kişilerinize ekli herkes görür.

Bu yeni WhatsApp özelliği sayesinde WhatsApp durum paylaşımlarınızı kimlerin görüp görmeyeceğini detaylandırabilirsiniz. Ayrıca mobil kategorisinde yer alan, WhatsApp Bir kez Görüntüle ve Kaybol Özelliğinin ne olduğunu öğrenmek isterseniz ilgili linke tıklayıp blog yazımıza ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

    Bir Cevap Yaz

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *