«
  1. Anasayfa
  2. Mobil
  3. WhatsApp Son Görülme ve Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?

WhatsApp Son Görülme ve Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?

WhatsApp Son Görülme ve Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır? Telefonumuzun vazgeçilmez mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın “Gizlilik” özellikleri altında sunmuş olduğu “Son Görülme” ve “Okundu Bilgisi” seçeneklerini nasıl kapatılacağını yazı devamında bulabilirsiniz.

WhatsApp Son Görülme Kapatmak

WhatsApp’ta Son Görülme Bilgisi; kişilerin o anda uygulamayı kullanıp kullanmadıklarını veya en son ne zaman WhatsApp kullandığını gösteren bir bilgidir. Bu bilgilerden birisi “Çevrim İçi” gösterme özelliğidir. Yani profil resminizin altında “çevrim içi” yazar ve o kişinin Whatsapp’ta başkaları ile iletişim halinde olduğu gösterilir. Diğeri ise “son görülme” bilgisidir. Son görülme bilgisi kişilerin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandığını diğer kullanıcılara gösterir. Bu özelliklerin whatsaap listenizdeki kullanıcılarına gözükmesini istemiyorsanız Whatsapp’ın gizlilik menüsü altında isteğe bağlı sunmuş olduğu “son Görülme” seçeneğini kapatarak aktif etmiş olursunuz. WhatsApp Son Görülme özelliğini kapatmak nasıl yapılır?

  • Whatsapp uygulamasını açın. Whatsapp ana ekranın sağ üst köşesinde alt alta şekilde bulunan üç noktayı seçeneğini tıklayın.
  • Yeni açılan menüden “Ayalar” menüsüne tıklayın.
  • Gizlilik Güvenlik, numara değiştir seçeneklerinin bulunduğu yani “Hesap” menüsüne tıklayın. “Gizlilik” seçeneğine tıklayın.


“Kişisel bilgilerimi kimler görebilir” isminde bir menü gelecek. Bunun altında yer alan “Son Görülme” seçeneğini tıklayıp size 3 seçenek sunacak. Bunlar, Herkes, Kişilerim ve Hiç kimse. Bu kısım sizin seçeneğinize kalmış. Whatsapp son görülme özelliğini açmak istediğinizde, aynı yolları izleyerek Herkes seçeneğiyle tüm whatsapp kullanıcılarına bu özelliği açabilirsiniz yada Kişilerim seçeneğini seçerek sadece kişi listenizde bulunanlara bu özelliği açabilirsiniz. Ayrıca bu ekranda Son görülme seçeneğinin yanı sıra, Whatsapp Profil fotoğrafınızı, Hakkımda Yazısını ve Durum özelliği ayarlarını da aynı şekilde ayarlayabilirsiniz.

WhatsApp Okundu Bilgisini Kapatmak

WhatsApp Okundu Bilgisi seçeneği bir kullanıcı size mesaj yazdığında ve siz bu mesajı açtığınızda karşı tarafa çift mavi yani sizin okuduğunuz anlamana gelen özellik aktif olur. Yine bu özelliği de whatsapp’ın isteğe bağlı olarak sunduğu “Okundu bilgisi” seçeneğini kapatarak önüne geçmiş olursunuz. WhatsApp Okundu nasıl yapılır;

WhatsApp’ın yine “Kişisel bilgilerimi kimler görebilir” menüsü içinde olan “okundu bilgisi” seçeneği varsayılan olarak aktif gelir size gönderilen mesajın karşı tarafa çift mavi tiklı olarak yani okunduğunuzu göstermek istemiyorsanız bu seçeneği kapatmanız yeterlidir.

Bu iki özelliği de kapatırsanız dikkat etmeniz gereken bir detay var. Sizde diğer Whatsapp kullanıcılarının son görülmelerini göremeyeceksiniz. Yani, ben son görülmemi göstermeyeyim ama başkalarının son görülmelerini görebileyim şeklinde bir özellik WhatsApp’ta mevcut değil.

Mobil kategorisinde yer alan, Whatsapp Süreli Mesaj Özelliği hakkında bilgiler içeren blog yazımızada bakabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *